الموقع الأكبر لتحميل الكتب مجانا



معلومات الكتاب
الرحيق المختوم   Σφραγισμένο νέκταρ
المؤلف : صفي الرحمن المباركفوري

التصنيف : إسلامية باللغة اليونانية

  مرات المشاهدة : 166

  مرات التحميل : 166

تقييم الكتاب



نشر الكتاب



تفاصيل عن كتاب الرحيق المختوم Σφραγισμένο νέκταρ
2014م - 1444هـ
نبذه عن الكتاب:



الرحيق المختوم: فلقد حظيت سيرة صاحب الرسالة العظمى صلى الله عليه وسلم باهتمام العلماء والمحدثين والكتاب والمؤرخين، المتقدمين منهم والمتأخرين، وكل من هؤلاء الأعلام يغوص في ثبج هذا البحر الزاخر، ويستصفي منه يتيم الجوهر ونفيس الدرر.

فمنهم من عني باستخلاص دلائل الإعجاز والخصائص النبوية، ومنهم من صمد إلى الإبانة عن أحداث الغزوات وتفاصيل المعارك، ومنهم من أفاض في ذكر فقهها واستخلاص أحكامها وعبرها، ومنهم من استجلى مواقف عظمة هذه النفس الزكية.

ولا تزال وستبقى سيرة هذا النبي الكريم صلى الله عليه وسلم مُلهِمة لأولي الأقلام اللامعة والدراسات العميقة، للاستهداء بهديها والتأسي بصاحبها صلى الله عليه وسلم.

وممن أسهم في هذا المضمار ونهل من هذا المعين الصافي الشيخ صفي الرحمن المباركفوري رحمه الله في كتابنا هذا؛ حيث كتب عن السيرة فصولاً مضيئة، وموازنات فريدة، وربط الأحداث ببعضها ربطاً متماسكًا بأسلوب بديع أخاذ، حيث استخلص من كتب الأقدمين فوائد بلورها في إيجاز غير مخل، وتطويل غير ممل، فجاء كافيًا وافيًا.

وفي زماننا هذا الذي أضحى الناس فيه يلهثون وراء مناهج فاسدة ويسلكون سبلاً معوجة .. تبرز أهمية دراسة السيرة العطرة؛ لتوضح لنا معالم الطريق المستقيم، وعظمة هذا النبي الكريم، عسى أن يكون هذا باعثًا لنا على إصلاح ما أفسده بعدنا عن المنهج الإلهي، والتأسي بمنقذ البشرية من الضلال والتيه صلى الله عليه وسلم.



Το Σφραγισμένο Νέκταρ: Η βιογραφία του συντάκτη του Μεγάλου Μήνυμα, ο Θεός να τον ευλογεί και να του παραχωρεί την ειρήνη, έλαβε την προσοχή μελετητών, ομιλητών, συγγραφέων και ιστορικών, τόσο προχωρημένων όσο και καθυστερημένων και κάθε μία από αυτές τις σημαίες καταδύεται στην αφθονία αυτής της άφθονης θάλασσας και αξίζουν τα ορφανά της ουσίας και των πολύτιμων μαργαριταριών.

Κάποιοι από αυτούς έκαναν από εμένα την απόδειξη των θαυμάτων και των προφητικών χαρακτηριστικών και μερικοί από αυτούς έδωσαν τη θέση τους για να εκφράσουν τα γεγονότα των εισβολών και των λεπτομερειών των μάχης και ορισμένοι εξήγησαν την αναφορά στη νομολογία τους και την εξαγωγή των αποφάσεων και των διασταυρώσεών τους και ορισμένοι από αυτούς κατέδειξαν τις θέσεις αυτού του μεγάλου εαυτού.

Και η βιογραφία αυτού του ευγενή Προφήτη, οι προσευχές του Θεού και η ειρήνη είναι επάνω σε αυτόν, θα παραμείνει και θα συνεχίσει να εμπνέει τις πρώτες φωτεινές στυλογράφοι και βαθιές μελέτες για να καθοδηγήσει την καθοδήγησή της και να βρει συλλυπητήρια για τον ιδιοκτήτη της, ο Θεός να τον ευλογήσει και να του δώσει ειρήνη.

Και όποιος συνέβαλε σε αυτό το θέμα και επέσυρε από αυτό το συγκεκριμένο al-Shaykh Safi al-Rahman al-Mubarak al-Mubaraki, μπορεί ο Θεός να έχει έλεος γι 'αυτόν σε αυτό το βιβλίο, όπου έγραψε για τα φωτεινά κεφάλαια βιογραφίας και τους μοναδικούς προϋπολογισμούς και συνέδεσε τα γεγονότα μαζί με ένα συνεκτικό και εκπληκτικό τρόπο. Προεκτείνοντας, δεν βαρετό, έτσι ήταν επαρκής και επαρκής.

Και στην εποχή μας, όταν οι άνθρωποι γκρινιάζουν μετά από διεφθαρμένες μεθόδους και παίρνουν στραβά μονοπάτια ... επισημαίνεται η σπουδαιότητα της μελέτης της ευωδιακής βιογραφίας, για να μας δείξει τα χαρακτηριστικά της ευθείας πορείας και το μεγαλείο αυτού του ευγενή Προφήτη ελπίζοντας ότι αυτός είναι ένας λόγος για να μεταρρυθμίσουμε αυτό που χάλασε την απόσταση μας από τη θεϊκή προσέγγιση και παρηγοριά με έναν σωτήρα Η ανθρωπότητα είναι λανθασμένη και χαμένη, μπορεί ο Θεός να τον ευλογήσει και να του δώσει ειρήνη.



قراءة اونلاين لكتاب الرحيق المختوم Σφραγισμένο νέκταρ

يمكنك الاستمتاع بقراءة كتاب الرحيق المختوم Σφραγισμένο νέκταρ اونلاين وعلى الموقع الخاص بنا من خلال الضغط على زر قراءة بالاسفل

من خلال صفحة القراءة اونلاين

تحميل كتاب الرحيق المختوم Σφραγισμένο νέκταρ

كتاب الرحيق المختوم Σφραγισμένο νέκταρ يمكنك تحميله من خلال الدخول الى صفحه التحميل من

صفحة تحميل كتاب الرحيق المختوم Σφραγισμένο νέκταρ PDF

او يمكنك التحميل المباشر من خلال الضغط


الابلاغ


يمكنك الابلاغ عن الكتاب بناء على احد الاسباب التاليه
1 - الابلاغ بخصوص حقوق النشر والطباعه
2 - رابط مشاهد او تحميل لا يعمل
وستقوم الادارة بالمراجعه و اتخاذ الاجراءات اللازمه , وفي حالة وجود اي استفسار اخر يمكنك الاتصال بنا